Avertismentul lansat in urma cu doar cateva zile de catre directorul FMI, potrivit caruia exista riscul ca actuala criza economica sa se transforme intr-o criza umanitara in randul tarilor sarace, din pacate pare sa se confirme. "Tarile sarace sunt in pericol sa fie afectate de al treilea val al crizei cu consecinte dramatice", sustine directorul FMI.Banca Nationala a Ugandei a operat, astazi, cea mai mare reduce a ratei dobanzii de politica monetara inregistrata anul acesta, intr-o singura sedi
Avertismentul lansat in urma cu doar cateva zile de catre directorul FMI, potrivit caruia exista riscul ca actuala criza economica sa se transforme intr-o criza umanitara in randul tarilor sarace, din pacate pare sa se confirme.
"Tarile sarace sunt in pericol sa fie afectate de al treilea val al crizei cu consecinte dramatice", sustine directorul FMI.
Banca Nationala a Ugandei a operat, astazi, cea mai mare reduce a ratei dobanzii de politica monetara inregistrata anul acesta, intr-o singura sedinta, de o catre o banca centrala.
Potrivit purtatorului de cuvant al Bancii Nationale a Ugandei, Juma Walusimbi, dobanda de politica monetara a fost redusa de la 19,27% la 15,88% "pentru a stimula cresterea lichiditatii pe piata".
Uganda se confrunta cu o grava problema din punct de vede al lichiditatii in contextul in care, din cauza crizei, investitorii de portofoliu isi inchid afacerile si parasesc rand pe rand tara.
Din cauza problemelor de lichiditate, Banca Centrala a Ugandei a esuat in cateva incercari de emitere a unor bonuri de tezaur, situatie care se inscrie in scenariul FMI.
_____________________________________________________________________________________
"Costul imprumuturilor a crescut considerabil si, oricare ar fi pretul pe care l-ar putea plati tarile sarace, pur si