Unul din 20 de kebabi este alterat si dauneaza sanatatii consumatorilor. Riscul ca el sa contina salmonela, stafilococ aureus sau alti bacili care apar in cazul legumelor nespalate este foarte ridicat.
Un control realizat de autoritatile de sanatate publica din Marea Britanie a scos la iveala faptul ca acest tip de alimentatie nu este mentinut in conditii igienice, iar ingredientele continute nu sunt spalate corespunzator, informeaza Daily Mail.
Controlul s-a desfasurat in 1277 de centre fast-food, iar autoritatile au descoperit ca, pe langa igiena precara a ingredientelor continute si vaselor de depozitare, unii bacili sunt proprii omului.
Astfel, stafilococul aureus se gaseste pe mainile nespalate si nasul fiecarei persoane.
"Rezultatele controlului au aratat ca personalul angajat trebuie sa respecte aceleasi practici de igiena aplicate ingredientelor. Poate ca ar trebui ca vanzatorii sa fie instruiti in acest sens inainte de angajare", a spus inspectorul Jim McLauchlin.
Sosurile continute de kebabi trebuie acoperite, ele reprezentand un important factor de risc. La fel si salatele de varza si castraveti, care trebuie spalate bine in prealabil si pastrate acoperite.
In cazul consumului unui astfel de aliment alterat, apar dureri stomacale, stari de voma si de multe ori starea generala precara nu permite iesirea in aer liber. Cei mai vulnerabili sunt copiii si batranii.
In Marea Britanie s-au inregistrat, din 1992 pana in 2007, 739 de cazuri de imbolnaviri cauzate de consumul de kebab. 13% din cei care afectati au avut nevoie de spitalizare.
Unul din 20 de kebabi este alterat si dauneaza sanatatii consumatorilor. Riscul ca el sa contina salmonela, stafilococ aureus sau alti bacili care apar in cazul legumelor nespalate este foarte ridicat.
Un control rea