Prefectul judeţului Constanţa, Tit Liviu Brăiloiu, a dispus subalternilor din cadrul Serviciului juridic al Prefecturii să ia la verificat hotărârile emise de consiliile locale încă din lunile septembrie şi octombrie.
„Avem şase luni la dispoziţie în care le putem ataca în contencios administrativ, dacă ceva e în neregulă", a specificat reprezentantul Guvernului în teritoriu. El a ţinut să menţioneze că Serviciul juridic a fost reorganizat prin schimbarea atribuţiilor unor persoane, în sensul redistribuirii consiliilor locale (n.r. fiecare persoană răspunde de anumite consilii, în sensul verificării legalităţii tuturor actelor emise şi aprobate). Brăiloiu a afirmat că verificările au demarat şi se fac în mod arbitrar. „S-a constatat că, la unele primării, în general, la cele de culoare galbenă (n.r. referire la primăriile conduse de liberali), convocatoarele ajungeau la Prefectură după ce şedinţele au avut loc. Şi, totuşi, n-am văzut o amendă aplicată vreunei primării PNL", a afirmat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Din verificările efectuate până acum, a reieşit că „toate amenzile erau aplicate primăriilor PSD, niciuna primăriilor PNL". „Nu pot să-mi explic cum de o primărie PNL nu greşeşte niciodată în redactarea documentelor sau în aplicarea legilor, în schimb, greşeau cele PSD în guvernarea precedentă. Nu este corect şi nu se va mai lucra în maniera asta", a declarat prefectul Tit Liviu Brăiloiu. În opinia sa, toate documentele emise de primării şi consilii locale, indiferent de coloratura politică, trebuie verificate pentru a preîntâmpina sau îndrepta unele erori.
Dar de la Culeţu pentru Primăria Constanţa
În altă ordine de idei, verificările făcute până la ora actuală au scos la iveală unele hotărâri de consilii locale care ar putea fi atacate în contencios administrativ, însă se aşteaptă centralizarea situaţiei şi apo