Director al Centrului Cultural „Euxin" de ani de zile, numele lui Viorel Chiurtu a devenit, la Mangalia, sinonim cu cel al instituţiei pe care o conduce. Argument care, se pare, nu a primat în faţa autorităţilor locale, care au decis, în urmă cu două zile, încetarea contractului de muncă al directorului.
Contractul de muncă al lui Viorel Chiurtu era, după cum afirmă responsabilii primăriei, expirat şi, potrivit OUG 189/2008 privind managementul instituţiilor de spectacole sau concerte, muzeelor şi colecţiilor publice, bibliotecilor şi aşezămintelor culturale de drept public, în perioada următoare va fi organizat concurs pentru ocuparea postului rămas vacant. OUG 189/2008 prevede că, „în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, contractele de management încheiate în baza prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 26/2005 privind managementul instituţiilor publice de cultură, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 114/2006, încetează de drept. În termenul prevăzut la alin. (1), autoritatea are obligaţia de a încheia cu managerul un nou contract de management, guvernat de dispoziţiile art. 24".
Lucru ce, probabil, nu s-a întâmplat...
Premiat pentru excelenţă în septembrie, de UNITER, şi în decembrie de către primarul Tusac
Surprinzător rămâne faptul că, exact la o lună după aprobarea acestei ordonanţe de urgenţă, Viorel Chiurtu primea, la propunerea şi chiar din mâinile primarului Mihai Claudiu Tusac, premiul de excelenţă pentru „Arta Spectacolului". La vremea respectivă, chiar pe scenă, Chiurtu era omagiat de edilul oraşului pentru munca depusă la Casa de Cultură din Mangalia, primind şi Premiul de Excelenţă, în septembrie 2008, din partea UNITER (http://www.uniter.ro/Noutati/Castigatorii-Galei-Tanarului-Actor-HOP-2008/).
Viorel Chiurtu a candidat, la alegerile din toa