Ce au in comun copiii de gradinita cu marii manageri de companii? Nimic, ati fi tentati sa spuneti, insa ei au ceva in comun: Messengerul, un adevarat fenomen, un pic din viata noastra.
Aceasta forma de comunicare a devenit, pentru unii, principala, daca nu singura modalitate de a interactiona cu alti oameni. Insa Yahoo Messenger (YM) este doar o masca pe care o puratam in diferite momente cand mesajul pe care vrem sa-l transmitem este mai dificil si evitam comunicare fata in fata.
"Messenger-ul este forma ascunsa de aparare, pe principiul 'nu pot sa ma vad fata in fata cu cel/cea cu care vreau sa vorbesc pentru ca sunt timid si atunci singurul mod in care ma pot exprima este cel virtual'. De asemenea, este un loc unde poti sa spui lucruri chiar daca nu esti intrebat sau ascultat, este o mana cereasca pentru exprimarea frustrarilor, un mod simplu de a-ti face prieteni fara sa iesi la suc si de aceea multi aleg aceasta forma de comunicare", a declarat, pentru Ziare.com, psihologul Alina Oancea.
Insa exista si parti poztive, educative ale Messengerului. De exemplu este o cale excelenta de a exersa o limba straina, daca iti faci prieteni din alte tari. Totodata reprezinta o buna modalitate de promovare, un simplu status sau bine-cunoscutul mass va pot trimite mesajul la oameni pe care nici nu ati fi crezut ca-i puteti aborda.
Cel mai important, insa, pentru YM-isti este statusul. Daca la avatar poza ramane aceasi chiar si luni de zile, statusul este cel care se schimba pe masura ce trec si orele din zi si starea de spirit ti se schimba.
"Status-ul e cel prin care vrei sa transmiti ceva. 'Dorm', 'Mananc', 'Gatesc', 'Ma doare capul'. Toate instiga la conversatie. Evident ca atunci cand citesti iti vine sa intrebi: 'De ce doarme?', 'Ce gatesti?', 'Mi-e pofta si mie' si uite asa incepe sirul lung si interminabil de