VIAŢĂ: Legumele proaspete sunt cumpărate de toate gospodinele Verdele este nelipsit din bucătăriile bănăţenilor care gătesc reţete de primăvară.
Salatele, spanacul şi zarzavaturile sunt la mare căutare în pieţele din Vestul ţării. Atât arădenii, cât şi reşiţenii, hunedorenii sau timişorenii gătesc de zor ciorbe şi salate, mai ales că s-a intrat în Postul Paştelui.
„Acum, de când s-a intrat în Post, au trecere produsele care constituie baza pentru ciorbe. Morcovii sunt doi lei şi cinzeci de bani, pătrunjelul trei lei, ceapa un leu şi cinzeci de bani, ţelina trei lei bucata, fasolea cinci lei, iar borşul pentru ciorbe un leu litrul“, a spus Angelica Crudu, comerciantă la Reşiţa.
La Deva cea mai vândută legumă, cu certificat hunedorean, este cartoful, care se vinde cu 1, 5 lei kilogramul. Cei interesaţi de morcovi trebuie să scoată din buzunar 2 lei pentru un kilogram, în timp ce pentru un kilogram de ardei gras trebuie să plătească 4,5 lei. Arădenii sunt, însă, nemulţumiţi de ce găsesc în pieţe şi preferă să-şi cumpere legumele şi fructele de la hypermarket.
Pe lângă ciorbe, gospodinele încearcă să-şi impresioneze jumătăţile şi gătesc specialităţi de 8 Martie. „Voi face un sos de prune uscate delicios“, a spus reşiţeanca Valeria Hidiş, hotărâtă să aibă un meniu deosebit.
Impresie
Gospodinele gătesc specialităţi de 8 Martie