Există mai multe tipuri de condimente, unele sunt mirodenii (piper, scorţişoară), altele sunt ierburi (mărar, pătrunjel etc), altele sunt seminţe sau cereale (susanul spre exemplu). Gătitul devine o plăcere atunci când alimentele au asortate cu grijă o serie de condimente care dau gustul şi aroma mâncării au şi proprietăţi terapeutice.
Busuiocul e bun impotriva vertijului, durerilor de stomac. Oregano combate insomniile. Pătrunjelul combate efectul fumatului şi consumului excesiv de alcool. Usturoiul reglează tensiunea arterială. Ghimbirul ajută la relaxarea vaselor de sânge. Scorţişoara este şi un antiinflamator care ajută şi la reglarea nivelului zahărului din sânge. Salvia îmbunătăţeşte memoria. Chili scade colesterolul.
Cimbrul este antiseptic, cicatrizant, calmant.Cuişoarele au proprietăţi dezinfectante.
Există mai multe tipuri de condimente, unele sunt mirodenii (piper, scorţişoară), altele sunt ierburi (mărar, pătrunjel etc), altele sunt seminţe sau cereale (susanul spre exemplu). Gătitul devine o plăcere atunci când alimentele au asortate cu grijă o serie de condimente care dau gustul şi aroma mâncării au şi proprietăţi terapeutice.
Busuiocul e bun impotriva vertijului, durerilor de stomac. Oregano combate insomniile. Pătrunjelul combate efectul fumatului şi consumului excesiv de alcool. Usturoiul reglează tensiunea arterială. Ghimbirul ajută la relaxarea vaselor de sânge. Scorţişoara este şi un antiinflamator care ajută şi la reglarea nivelului zahărului din sânge. Salvia îmbunătăţeşte memoria. Chili scade colesterolul.
Cimbrul este antiseptic, cicatrizant, calmant.Cuişoarele au proprietăţi dezinfectante.