Dependenţele sunt de mai multe feluri - de fumat, de mâncat, de sex, de iubire. Eu sunt un "addict" de urcat pe munte, un "climbing junkie". Arată-mi un munte şi eu sunt gata să-l cuceresc.
La vârsta de 27 de ani, am urcat Muntele Meru în Tanzania, Africa. Vârful Muntelui Meru se găseşte la 4.562 de metri şi escaldarea a durat trei zile (începând din Arusha, Tanzania, la 1.200 de metri). Ca partener de escaladare l-am "recrutat" pe prietenul meu (pe atunci), Joe, un englez vero, cu o aplecare specială spre aventură. Dacă cineva se putea încumeta la acest urcuş cu mine, el era acela. Joe a acceptat provocarea, şi am planificat şi pregătit excursia împreună. Da, relaţia s-a consumat de mult, dar amintirile de pe Muntele Meru vor rămâne veşnic.
Am găsit un ghid şi, după trei ore de negocieri la sânge într-o tavernă tipic africană, am picat la înţelegere cu ghidul la 320 de dolari de persoană. În acest tarif erau incluse: ghidul, doi hamali, mâncare, cazare, şi "transportul" pâna la şi de la poalele muntelui.
ÎNCEPUTUL. A doua zi, dis de dimineaţă am fost preluaţi de o... maşină hodorogită de-i plângeai de milă. În decursul călătoriei de o oră şi jumătate până la Parcul Naţional Arusha, a trebuit să-i schimbăm roata o dată şi să punem apă rece pe radiator la fiecare zece kilometri ca să ajungem la punctul de pornire pe munte. Faptul e că turismul bazat pe un minimum de buget, în special în Africa de vest, este plin de mini-probleme. Dar, în acelaşi timp, aceste sughiţuri au creat întotdeauna, măcar pentru mine, o experienţă mai complexă şi o poveste mai interesantă. Când am ajuns la "punctul de plecare", câteva ciubucuri bine plasate ne-au ajutat să ne mişcăm repede şi să fim gata de escaladare. Începutul a fost uşor şi promiţător.
Într-un pantalon scurt şi maieu, urcam vioaie şi fericită de ce mi s