Victor Hănescu a pierdut după ce condusese cu 2-0 şi a trimis Rusia în turul următor. România va juca din nou baraj
Hănescu şi Tursunov au pornit partida de la scorul de 2-1 pentru Rusia. Victor - conştient că poate aduce egalarea, Tursunov - înlocuitorul lui Safin cu gîndul că poate aduce victoria. Ambii suferiseră înfrîngeri în partidele din zilele precedente. Victor în faţa lui Iujnîi, vineri, iar Tursunov, sîmbătă, alături de Safin, în faţa dublului Tecău-Copil.
Început fulminant
Victor a păşit apăsat pe suprafaţa roşie din sala Transilvania. Avea o revanşă de luat în faţa publicului, dar şi pentru el. Poate şi de aceea a reuşit break-ul chiar în game-ul al treilea profitînd şi de serviciul slab, şi de greşelile cu forehand-ul ale rusului. Victor a jucat aproape de nivelul său de top, încîntînd publicul de la Sibiu cu loviturile sale. Şi în setul al doilea lucrurile au mers înspre bine, chiar dacă şi-a pierdut serva, românul a revenit reuşind rebreak-ul. Semnele de slăbiciune însă se vedeau, Tursunov era din ce în ce mai în meci. Totuşi, Hănescu a reuşit să se impună cu 7-5.
Peretele Tursunov
Metamorfoza a fost mai evidentă în cazul lui Tursunov în partea a treia a întîlnirii. Rusul s-a transformat într-un perete, returnînd toate mingile lui Hănescu. Coborîrea românului a continuat şi în următoarea felie a partidei. Chiar dacă era încrezător, Hănescu şi-a pierdut serviciul în game-ul al treilea, neureuşind să profite de micile scăpări ale lui Tursunov. Înainte ca Dmitri să servească pentru setul al patrulea, în sala din Sibiu s-a auzit din nou imnul României, aşa cum se întîmplase şi sîmbată. Dar cele trei strofe n-au avut acelaşi sfect asupra lui Hănescu aşa cum au avut asupra lui Copil şi Tecău, el cedînd cu 6-4. "Am jucat la fel ca în primele două seturi, dar el m-a surprins cu retururile sale. Mingile mele