Rata de ocupare a hotelurilor din București a înregistrat una dintre cele mai mari scăderi din Europa în 2008, coborând cu 19,6% la 57%, în contextul în care deteriorarea încrederii consumatorilor, lipsa de finanțare și diminuarea cheltuielilor de afaceri afectează industria hotelieră din lumea întreagă, potrivit unui raport anual publicat de Deloitte Touche Tohmatsu. În timp ce oferta pe piața de hoteluri din București a crescut semnificativ, anul trecut, prin inaugurarea de n
Rata de ocupare a hotelurilor din București a înregistrat una dintre cele mai mari scăderi din Europa în 2008, coborând cu 19,6% la 57%, în contextul în care deteriorarea încrederii consumatorilor, lipsa de finanțare și diminuarea cheltuielilor de afaceri afectează industria hotelieră din lumea întreagă, potrivit unui raport anual publicat de Deloitte Touche Tohmatsu.
În timp ce oferta pe piața de hoteluri din București a crescut semnificativ, anul trecut, prin inaugurarea de noi unități precum Ramada Plaza sau Radisson SAS, or extinderea Rin Grand Hotel, veniturile pe cameră disponibilă (revPAR) au coborât cu 12,7% la 76 euro (96 dolari).
Studiul Deloitte Global Performance Review, aflat la a șasea ediție, compară performanța hotelurilor din orașe cheie la nivel mondial, majoritatea unităților incluse în studiu fiind din categoria trei stele sau mai sus.
Cea mai recentă ediție este lansată la scurt timp după prezentarea unor concluzii similare în raportul anual Deloitte „Hospitality Vision” publicat în noiembrie, care a analizat anul încheiat în septembrie 2008.
„Cifrele publicate în urmă cu patru luni arătau că piața hotelieră bucureșteană a înregistrat cea de-a doua mare scădere a ratei de ocupare din Europa (-14,2% la 61,2%). Cel mai recent studiu indică o scădere și mai pronunțată, în condițiile în care declinul economic global s-a accelerat și a afectat se