Proprietarii restaurantului Uptown, deschis de aproape zece ani in Capitala, au renuntat la Newport, cel de-al doilea brand lansat in aceeasi industrie la inceputul anului 2008.
Newport a fost deschis in cladirea de birouri Anchor Plaza din vestul Capitalei, langa centrul comercial Plaza Romania, principalul obiectiv fiind cei aproximativ 2.000 de angajati din cladirea in care era plasata unitatea. Ulterior, planurile conducerii s-au schimbat, cand organizarea petrecerilor private a adus mai multi bani decat pranzul luat de clientii business.
"Inchiderea restaurantului nu are legatura cu criza financiara. Decizia de a renunta la el a venit in iunie 2008, dar datorita petrecerilor pe care urma sa le organizam si care mergeau foarte bine acolo, am inchis restaurantul in august", a declarat Doru Tache, directorul general al restaurantelor, fara a da alte detalii despre motivele inchiderii restaurantului in care lucrau 20 de persoane. Veniturile unitatii nu au fost facute publice. In prezent, pe suprafata de circa 450 de metri patrati pe care a fost restaurantul Newport, s-a deschis Vapiano, un restaurant de tip fast-food, administrat de Octavian Radu, proprietarul RTC in urma unei investitii de aproximativ 1,2 mil. euro.
Actionarii Newport au ramas astfel doar cu brandul Uptown, restaurant cu specific international, care este situat in zona Dorobanti din Capitala. "Ne vom mai extinde sub brandul Uptown, pentru ca mai ales in vara va fi un moment ideal sa deschizi restaurante. Poti negocia mai bine un spatiu, iar piata de munca s-a schimbat, in sensul ca oamenii cauta sa lucreze si in acest domeniu. Nu vom mai continua insa cu brandul Newport", a spus Tache.
Restaurantul Uptown, care se afla in proprietatea companiei cipriote RiverStreet Limited (54,5% din actiuni) si a unor oameni de afaceri de origine turca si romana, a realizat in 2007 o cifra