Ingrediente: 5-6 fileuri mici de peşte, 1 morcov mare tăiat felii subţiri şi fierte în apă cu sare, 1 kg de cartofi transformaţi în piure, caşcaval/parmezan, 1 conservă de mazăre, sare, piper, condimente (busuioc/oregano), ulei de măsline, lămâie.
Mod de preparare: Puneţi fileurile într-un vas adânc, le condimentaţi, le stropiţi cu suc de lămâie şi ulei de măsline şi le puneţi cinci minute în cuptorul încins. Între timp, pregătiţi piureul de cartofi. Puteţi pune în el ceapă verde tocată mărunt sau verdeaţă pentru aspect. Scoateţi peştele după cele cinci minute, aşezaţi frumos feliile de morcov, mazărea şi deasupra piureul şi presăraţi o mână de caşcaval sau parmezan. Lăsaţi la cuptor până se rumeneşte, la foc potrivit, aproximativ 30 de minute. Se serveşte fierbinte.
Ingrediente: 5-6 fileuri mici de peşte, 1 morcov mare tăiat felii subţiri şi fierte în apă cu sare, 1 kg de cartofi transformaţi în piure, caşcaval/parmezan, 1 conservă de mazăre, sare, piper, condimente (busuioc/oregano), ulei de măsline, lămâie.
Mod de preparare: Puneţi fileurile într-un vas adânc, le condimentaţi, le stropiţi cu suc de lămâie şi ulei de măsline şi le puneţi cinci minute în cuptorul încins. Între timp, pregătiţi piureul de cartofi. Puteţi pune în el ceapă verde tocată mărunt sau verdeaţă pentru aspect. Scoateţi peştele după cele cinci minute, aşezaţi frumos feliile de morcov, mazărea şi deasupra piureul şi presăraţi o mână de caşcaval sau parmezan. Lăsaţi la cuptor până se rumeneşte, la foc potrivit, aproximativ 30 de minute. Se serveşte fierbinte.