Greselile care ingrasa. Nu mergeti la cumparaturi cand sunteti flamanzi si nu uitati sa mancati zilnic fructe si legume. Prea multa sare in mancare, saritul peste micul dejun si mersul la cumparaturi pe stomacul gol cresc substantial riscul sa va ingrasati. Alte greseli sunt sa separati alimentele in „bune” si „rele” sau sa mancati prea mult la fast-food, scrie EVZ.
Dieta disociata ne poate imbolnavi de diabet. Diabetul zaharat este una dintre cele mai grave boli cronice care pot aparea in urma unei diete disociate. „Excesul de proteine, glucide si lipsa potasiului sau a altor minerale care pot aparea in unele zile atunci cand tinem o dieta disociata induc organismului dezechilibre majore, care se pot solda cu aparitia unor boli metabolice, diabetul zaharat fiind una dintre cele mai importante”, atentioneaza dr. Eduard Adamescu, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice. Alte efecte care pot aparea dupa terminarea dietelor sunt revenirea la greutatea initiala sau chiar acumularea unor kilograme in plus - asa-numitul efect yo-yo - si celulita, scrie Gandul.
Ce e bine sa mancam seara. Daca nu va puteti culca cu stomacul gol, alegeti mancaruri usoare, cum sunt lactatele, salatele si supele de legume. Nutritionistii va invata sa lasati masa de seara dusmanilor. Totusi, daca va treziti in mijlocul noptii pentru a da iama in frigider, este mai bine sa nu va culcati cu stomacul gol. Ce puteti face este sa alegeti mancaruri usoare, care ingrasa mai putin. Puteti consuma o salata, lapte, branza de vaci, iaurt, o supa de legume sau o ciorba usoara de pui, un grepfruit, o banana. Feriti-va in schimb de prajeli, deoarece sunt nesanatoase si va ingreuneaza digestia. O alta recomandare este sa mancati fara paine si sa evitati pastele, pentru ca sunt deosebit de calorice si au amidon, scrie EVZ.
Diabetul, prevenit cu ajutorul unui vaccin.