"Nu cred ca este problema presedinte-lui Romaniei sa se ocupe de imprumuturi externe. Este problema Guvernului si a Bancii Nationale", a rabufnit mania lui Mircea Geoana intr-un cotidian central, aparent la capatul rabdarii, in legatura cu intentia presedintelui Traian Basescu de a vorbi Parlamentului despre un imprumut extern. "Se creeaza o senzatie ca deciziile mari, strategice, ale guvernarii nu se iau la Guvern, ci in alte zone", a remarcat el cu obida prea desele sedinte de Guvern prezidate de Traian Basescu si discutiile "pe furis" cu FMI.
Sfanta candoare?! Pacat ca nu tine loc de dobanzi externe preferentiale… Cand Mircea Geoana a semnat "regulamentul de functionare a Coalitiei PDL-PSD", oare ce isi imagina ca se va intampla? Ce anume din parcursul politic prin definitie conflictual al presedintelui Traian Basescu si ce anume din istoriile controversate ale propriilor colegi din PSD l-au condus la convingerea ca va exista un Guvern eficient si amical, cu un Cotroceni politicos drept bonus?
Ca Traian Basescu impinge limitele Constitutiei semiprezidentiale pana dincolo de barierele prezidentialismului, al carui adept declarat este, nu mai e un secret pentru nimeni. Daca cineva mai avea indoieli in vremea razboiului cu fostul premier Calin Popescu Tariceanu, de la investirea domnului Boc incoace mai limpede nu se poate. Palatul Victoria ar putea intra curand in renovare si apoi… de-a dreptul in istorie fara ca "procesul decizional" al puterii executive sa aiba prea mult de suferit.
Ca "nici pana astazi nu s-a terminat sarabanda discutiilor din coalitie cu privire la numiri, in principal din partea PSD", ca "pierdem foarte mult timp cu discutii penibile despre nu stiu ce director de companie sau nu stiu ce consiliu de administratie de la o societate nationala", "ca s-au piedut saptamani importante si, poate, decisive pentru raspunsul la c