“Babele” din acest an au fost foarte “linştite”, în sensul că valorile de temperatură au fost ridicate, ploile, obişnuite pentru începutul de primăvară, nu au fost foarte însemnate cantitativ.
Chiar dacă în combinaţie cu apa rezultată din topirea zăpezii au condus la creşterea nivelurilor râurilor, în special a celor mici, cu albii înguste şi neamenajate hidrologic, aferente zonelor de deal şi de munte. În ultimele 24-36 de ore, ca urmare a scăderii temperaturii în straturile mai înalte ale atmosferei, la munte au mai fost ninsori, iar stratul de zăpadă a câştigat, cel puţin în Munţii Apuseni şi în Munţii Banatului, mai mult de 20-22 de centimetri. În condiţiile în care dinspre Europa Centrală vor mai evolua sisteme noroase de provenienţă nord-atlantică, deocamdată în ţara noastră vor mai fi precipitaţii, mai întâi în vest, nord şi centru, apoi şi în celelalte regiuni. Îndeosebi la nivelul norilor, temperatura aerului când mai creşte, când mai scade. Aceste variaţii termice se vor reflecta mai mult în forma precipitaţiilor, care din ploaie se vor transforma în ninsoare şi invers, în principal la munte. Variaţii termice vor fi de la o zi la alta şi în restul teritoriului, dar nu foarte mari. Minimele, ca urmare a degajării cerului, vor fi preponderent negative, posibil şi sub –6°C... –7°C în depresiunile Carpaţilor Orientali, îndeosebi ale celor situate pe rama vestică a acestor munţi, valori care nu pot face rău din punctul de vedere al agriculturii. (meteorolog Romica Jurca)
BUCUREŞTI
Centru: max.: 7°C min.: –3°C
Periferie: max.: 6°C min.: –2°C
Azi (marţi):
Cerul va fi noros în prima parte a intervalului, când temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Presiunea atmosferică va creşte faţă de ziua precedentă.
Mâine (miercuri):
Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopţii.