Secretarul de stat Aurel Lascu a fost „director de proiect în Maroc“, într-o firmă de comerţ cu armament monitorizată de serviciile speciale. Deşi a lucrat în compania unor personaje filate pentru activitatea lor în domeniul industriei de apărare, Aurel Lascu a primit avizul pentru învestirea în funcţie. Serviciile româneşti de informaţii au monitorizat activitatea unor grupuri de interese care activau în domeniul industriei de apărare. Unul dintre acestea este şi grupul de firme Boss, controlat de un general în rezervă, Otto Breuer. Nou-numitul secretar de stat la ministerul Apărării, Aurel Lascu (47 de ani), a avut funcţia de director de proiect, în Maroc, chiar la una dintre aceste firme, Boss Exim Trading Group Srl, în perioada 2003-2004.
Firmele Boss erau filate pentru apartenenţa lor la grupuri de interese care ar fi derulat acţiuni de trafic de influenţă, pentru facilitarea unor privatizări în favoarea unor companii străine. Grupul monitorizat este considerat de ofiţerii de informaţii ca fiind unul cu influenţă, atât în zona parlamentară, cât şi în zona executivă: Ministerul Economiei şi Comerţului şi Ministerul Apărării Naţionale.
Ţinta: Romaero
Unul dintre cazurile în care grupul de firme Boss a fost filat de serviciile speciale a fost privatizarea companiei Romaero. În acest caz, liderii grupului de firme Boss, printre care şi generalul (r) Otto Breuer ar fi încercat, prin trafic de influenţă, să aranjeze ca Romaero SA să fie cumpărată de Israel Aircraft Industries (IAI). Personajul central în această afacere este generalul (r) Otto Breuer, fost director adjunct al Canalului Dunăre - Marea Neagră, în “Epoca de Aur”.
În grupul de interese monitorizat de serviciile de informaţii mai apare un nume important, mai este identificat un personaj cu relaţii şi influenţă în Armata României: generalul (r) Victo