Dacă vă număraţi printre cei în casa cărora plantele de interior nu rezistă, orice aţi face, vă oferim câteva sfaturi practice care, respectate cu atenţie, vă vor transforma treptat într-un grădinar specialist.
Primul lucru pe care trebuie să îl ştiţi este că plantele au nevoie de lumină şi „se întind“ spre sursele de lumină, prin urmare, este important să rotiţi planta din când în când, pentru ca aceasta să crească drept, să nu aibă tulpina curbată. Trebuie să fiţi atenţi la nevoile de lumină ale plantei dumneavoastră, pentru că, dacă nu-i asiguraţi necesarul de lumină, aceasta va fi foarte subţire şi plăpândă. Există două soluţii pentru a rezolva această problemă: fie cumpăraţi doar plante care se adaptează mediului luminos existent în casa dumneavoastră, fie asiguraţi o sursă suplimentară de lumină artificială. Pentru a nu mai avea bătăi de cap în această privinţă, cumpăraţi doar plante care au nevoie de un mediu cu lumină slabă şi medie.
Plantele trebuie udate cu regularitate şi spălate
Atunci când udaţi plantele de interior, folosiţi pe cât posibil apă la temperatura camerei. Aveţi grijă ca solul să fie bine înmuiat, dar asiguraţi-vă că nu se creează o baltă, pentru că acest lucru ar putea cauza putrezirea rădăcinii. Un sistem corespunzător de scurgere a apei din ghiveci va rezolva această problemă. Plantele au nevoi diferite în ceea ce priveşte udatul, însă regula generală este că acestea mor dacă primesc prea puţină apă şi acelaşi lucru se întâmplă şi dacă apa este în exces.
Un lucru care vă poate părea amuzant în îngrijirea plantelor de interior este faptul că acestea au nevoie de baie. La fel ca în cazul oamenilor, plantele au nevoie să fie spălate pentru a se îndepărta praful şi murdăria, doar că această operaţiune trebuie făcută ocazional. Puneţi ghiveciul plantei în chiuveta din bucătărie sau în baie şi folosiţi