Ingrediente: (pentru 6-8 persoane) 5 mere (soiul Golden), 3 oua, 150g miere, 150g faina, 200g unt.
Pentru caramel – 20 bucati de zahar (100 g).
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180°C si preparati zaharul ars, punand pe foc, intr-o craticioara cu fundul gros, zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se ingalbeneasca, turnati-l intr-o forma cu pereti detasabili pe care-o inclinati pe toate partile, pentru ca zaharul ars sa acopere si peretii. Merele curatate, taiate sferturi se aseaza in tava peste ele se toarna aluatul facut din untul topit, ouale, mierea si faina batute cu telul, apoi se da la cuptor 40 de minute. Dupa ce e gata se rastoarna pe un platou. Se poate servi si calda si rece.
Ingrediente: (pentru 6-8 persoane) 5 mere (soiul Golden), 3 oua, 150g miere, 150g faina, 200g unt.
Pentru caramel – 20 bucati de zahar (100 g).
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180°C si preparati zaharul ars, punand pe foc, intr-o craticioara cu fundul gros, zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se ingalbeneasca, turnati-l intr-o forma cu pereti detasabili pe care-o inclinati pe toate partile, pentru ca zaharul ars sa acopere si peretii. Merele curatate, taiate sferturi se aseaza in tava peste ele se toarna aluatul facut din untul topit, ouale, mierea si faina batute cu telul, apoi se da la cuptor 40 de minute. Dupa ce e gata se rastoarna pe un platou. Se poate servi si calda si rece.