Consumatorii britanici sunt indemnati sa evite cumpararea oualor mari deoarece gainile sufera de stres si din cauza durerilor cand le depun. Desi sunt preferate de cumparatorii britanici, trend reflectat de sumele suplimentare mai mari platite de comercianti producatorilor care le pot furniza oua mai mari, ouale mai mari nu sunt recomandate de specialisti, relateaza The Telegraph, citat de Rador.
Presedintele British Free Range Producers' Association, Tom Vesey care este totodata producator de oua si are 16.000 de gaini in Gwent, spune ca pentru o gaina "poate fi dureros" sa depuna un ou mai mare. El sugereaza totodata ca ouale medii au gust mai bun si ca doua astfel de oua constituie un mic dejun mai bun decat unul singur dar mare.
Desi opiniile sale nu sunt impartasite de toti cei din aceasta industrie, au primit sustinerea din partea lui Phil Brooke, de la Compassion in World Farming, care spune: "Incrucisarea selectiva a gainilor pentru obtinerea unei cresteri a productivitatii, reprezentata de oua mai mari sau de un numar sporit de oua, poate provoca o serie de probleme precum osteoporoza, fracturi de oase si prolaps. Gainile trebuie inmultite si hranite astfel incat sa produca oua fara riscuri pentru sanatatea sau bunastarea lor" Consumatorii britanici sunt indemnati sa evite cumpararea oualor mari deoarece gainile sufera de stres si din cauza durerilor cand le depun. Desi sunt preferate de cumparatorii britanici, trend reflectat de sumele suplimentare mai mari platite de comercianti producatorilor care le pot furniza oua mai mari, ouale mai mari nu sunt recomandate de specialisti, relateaza The Telegraph, citat de Rador.
Presedintele British Free Range Producers' Association, Tom Vesey care este totodata producator de oua si are 16.000 de gaini in Gwent, spune ca pentru o gaina "poate fi dureros" sa depuna un ou mai mare. El