Lipsa unui management şi a unui plan de achiziţii bune a adus Steaua într-o situaţie cel puţin jenantă în clasament. Cele trei participări consecutive ale Stelei în Liga Campionilor ar fi trebuit să ajute enorm clubul din Ghencea. Steaua a devenit însă o trupă de pluton, cu şanse reale de a rata Europa. „Nu vreau să cobesc, dar nu văd bine Steaua”. Declaraţia îi aparţine lui Mihai Stoica, fostul manager al Stelei, făcută în faţa Mănăstirii Caşin, din Bucureşti, la conferinţa de presă ad-hoc.
De fapt, decăderea Stelei, care este evidentă, a fost prevăzută de mai mulţi oameni din fotbal. Rechemat ca soluţie de avarie în decembrie, după ce l-a demis prin telefon pe Dorinel Munteanu, Marius Lăcătuş a trebuit să se descurce pentru acest retur cu aceeaşi echipă care a dat rateuri în tur.
„Nu mai dau nici un ban! Mulţumeşte-te cu ce ai”, i-a replicat Gigi lui Lăcătuş, în momentul în care acesta a cerut întăriri. „Eu am vrut să mai aduc jucători, dar mi s-a spus că, deocamdată, acest lucru nu este posibil”, a declarat antrenorul Stelei.
Lăcătuş, responsabil
Supărarea patronului, care a decis să închidă robinetul cu bani, este explicabilă. Pentru echipa care acum este pe locul şase s-au cheltuit extrem de mulţi bani.
Managementul dezastruos a făcut însă ca jumătate din jucătorii ce fac parte din prima echipă să fie cumpăraţi haotic. Şase fotbalişti sunt folosiţi pe posturi pe care ei nu le pot acoperi. Alţii sunt accidentaţi sau nu au fost folosiţi, cum sunt Emeghara, Pleşan sau Rada, iar ceilalţi sunt foarte slabi.
Lăcătuş este principalul responsabil pentru schimbările posturilor jucătorilor, în pauza de iarnă el insistând şi pentru implementarea unui nou sistem de joc 4-1-4-1, care s-a dovedit a fi un fiasco. O altă anomalie o reprezintă poziţia de fundaş stânga. După ce în amicale, dar