Potrivit ultimelor estimari ale Parlamentului European, criza economica va lasa pe drumuri in prima jumatate a acestui an un numar de 3,5 milioane de oameni fapt care a determinat autoritatile de la Bruxelles si Strasbourg sa ia in discutie adoptarea unror masuri pentru atenuarea efectelor somajului in masa. Presedintele Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca din Parlamentul European, Jan Andersson, sustine ideea adoptarii unui „New Deal“ european, care sa incurajeze cresterea econ
Potrivit ultimelor estimari ale Parlamentului European, criza economica va lasa pe drumuri in prima jumatate a acestui an un numar de 3,5 milioane de oameni fapt care a determinat autoritatile de la Bruxelles si Strasbourg sa ia in discutie adoptarea unror masuri pentru atenuarea efectelor somajului in masa.
Presedintele Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca din Parlamentul European, Jan Andersson, sustine ideea adoptarii unui „New Deal“ european, care sa incurajeze cresterea economica si crearea de noi locuri de munca.
Aceasta propunere a intrat deja pe agenda Parlamentului European, fiind dezbatuta in momentul de fata, in plenul Parlamentului, la Strasbourg.
"Intrarea tinerilor in somaj reprezinta o catastrofa"
In contextul in care una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale sunt tinerii, Jan Andersson a propus statelor membre ale UE sa creeze un program care sa garanteze fiecarui tanar care si-a incheiat educatia „un loc de munca, posibilitatea unui stagiu sau orice alta forma de activitate“.
"Faptul ca tinerii intra in somaj reprezinta o catastrofa. Stim din experienta anilor '90 ca tinerii care nu lucreaza timp de mai multi ani nu se vor integra niciodata pe piata muncii. Companiile ar trebui sa primeasca niste bani pentru a-i angaja. Daca tinerii nu au locuri de munca devin costisitori p