Cati bani dai pe mancare in fiecare zi? 10, 20, poate 300 RON daca mananci in oras? La finalul lunii, in timp ce arunci laptele si painea expirate deja inainte de a fi mancate, nu te doare inima dupa sutele de lei duse pe apa Sambetei, se intreaba Solvabil.ro.
De mancat trebuie sa mancam. Aici nu incape negociere. Dar cum sa faci sa nu mai cheltui pe mancare cat dai pe benzina, intretinere si haine la un loc?
1. Oricat de ciudat ar suna, mananca inainte de a merge la cumparaturi!
Mirosul de paine calda, prajiturele apetisante sau pui rumen care te intampina cand intri intr-un supermarket nu e o coincidenta. Cu cat iti este mai foame cu atat vei avea tendinta naturala de a cumpara mai multa mancare. Mananca bine inainte ca sa nu arunci mai multe la gunoi dupa!
2. Mai usor cu premium, super, extra!
Servetele cu trei straturi sau cu doua? Cele cu trei sunt sigur mult mai bune! Unt din Alpi extra light? Bineinteles, acolo creste untul cel mai bun!
Hai sa revenim cu picioarele pe pamant! Legat la ochi ai reusi sa faci diferenta dintre untul din Alpi si cel din Carpati? Sunt momente cand nu poti face rabat la calitate. Dar sunt si multe momente cand ambalajul fitos, reclamele la TV si numele producatorului ridica pretul produsului peste cat face.
3. Ochii sus, privirea jos!
La fel ca si in magazinele de haine, produsele cele mai scumpe sau aducatoare de profit semnificativ sunt plasate la nivelul privirii. Daca sunt produse pentru copii, la nivelul privirii lor. Stiind asta, incearca sa te uiti si pe rafturile de sus si jos ale supermarket-urilor pentru produse mai ieftine, mai bune, pentru oferte speciale, etc.
4. Lista si bugetul
Cand pleci de acasa stabileste doua lucruri: ce vrei sa iei si cat vrei sa dai. Daca pleci numai cu lista in buzunar, vei da oricat nu