Aproape 2.000 de elevi sunt implicaţi într-o campanie de două săptămâni. Psihologi, profesori, voluntari şi poliţişti le vorbesc elevilor despre agresivitate şi violenţă. Violenţa în şcolile mureşene este subiectul campaniei „Zilele Toleranţei”, ce începe astăzi în 20 de şcoli generale şi licee din întreg judeţul. Având tema „Agresivitate: putere sau slăbiciune?”, campania organizată de Centru Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică în colaborare cu Fundaţia „Salvaţi Copiii”, filiala Mureş şi cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş are ca scop conştientizarea elevilor, părinţilor şi profesorilor asupra violenţelor ce pot apărea în şcoli.
„Noi dorim ca, prin această campanie, să stopăm sau să scădem numărul cazurilor de violenţă din şcoli. Copiii care sunt agresivi şi violenţi consideră că sunt puternici, dar de fapt au o slăbiciune”, a precizat profesorul psiholog Adriana Cerghedi, coordonatorul Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică.
Voluntari din fiecare şcoală
Pe parcursul celor două săptămâni de campanie, psihologii şcolari, dar şi voluntarii Fundaţiei „Salvaţi Copiii”, vor comunica cu elevii, părinţii şi profesorii unităţilor de învăţământ participante pe tema violenţei şcolare, iar la finele campaniei vor fi organizate concursuri de colaje şi scenete cu tentă terapeutică, în care elevii care se manifestă în mod violent vor fi puşi în postura victimelor lor.
„Psihologii vor discuta cu elevii în cadrul orelor de dirigenţie, cu părinţii la şedinţe şi cu profesorii la mese rotunde. Adulţii trebuie să înţeleagă de ce anume copiii lor se manifestă violent şi ce măsuri trebuie să ia”, a mai precizat psihologul Adriana Cerghedi. Noutatea acestei campanii este cooptarea voluntarilor Fundaţiei „Salvaţi Copiii”. „Psihologii fundaţiei ne sprijină în formarea unui grup de cinci elevi voluntari din fiecare şcoală particip