Un lucru e cert: economia mondiala continua sa se afunde desi masuri s-au luat pe toate planurile. Expertii au inceput sa ezite in a se mai pronunta privind amploarea si durata crizei, desi la inceputul acesteia toti se inghesuiau sa estimeze cand se va termina. De la inceputul anului si pana acum au avut loc o serie de evenimente foarte importante pentru mediul economic si financiar mondial. La inceputul lunii ianuarie, administratia prezidentiala de la Casa Alba s-a schimbat, insa acest lucru
Un lucru e cert: economia mondiala continua sa se afunde desi masuri s-au luat pe toate planurile. Expertii au inceput sa ezite in a se mai pronunta privind amploarea si durata crizei, desi la inceputul acesteia toti se inghesuiau sa estimeze cand se va termina.
De la inceputul anului si pana acum au avut loc o serie de evenimente foarte importante pentru mediul economic si financiar mondial. La inceputul lunii ianuarie, administratia prezidentiala de la Casa Alba s-a schimbat, insa acest lucru nu a reusit sa redea increderea comunitatii financiare. Drept dovada ca indicele Dow Jones a pierdut din ianuarie pana acum aproape un sfert din valoare si a revenit la nivelul din 1997.
In ciuda sumelor colosale puse pe masa (mai mult de 2.000 de miliarde de dolari), planul de salvare bancara a lui Geithner, secretarul de stat al Trezoreriei americane, nu a reusit sa convinga pe nimeni. La inceputul acestei luni, asiguratorul AIG a anuntat o pierdere de 60 de miliarde de dolari pentru ultimul trimestru, adica 450.000 de dolari pe minut. Exista voci de experti care spun ca sfarsitul AIG este aproape.
Sunt din ce in ce mai multi economisti, printre care Nouriel Poubini si Paul Krugman, care afirma ca o nationalizare temporara ar fi singurul mijloc de a pune capat agoniei bancare si de a evita un scenariu "japonez" care ar inseamna un deceniu de deteriorare fina