Ion Antonescu crede că România poate depăşi criza cu ajutorul a trei ministere, Finanţe, Justiţie şi Interne. Omul din spatele afacerii „Marshal Turism“ spune că aplicarea impozitelor datorate statului la venitul net, şi nu la cel brut, ar salva economia de recesiune. Cunoscut prin agenţia în fruntea căruia a fost foarte mulţi ani, iar apoi prin rolul jucat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, Ion Antonescu încearcă să găsească soluţii de supravieţuire pe timp de criză.
Cooperare între Justiţie, Finanţe şi Interne
Managerul hotelului Marshal consideră că România nu are cum să aibă o creşetere economică anul acesta. El spune că a identificat câteva din măsurile care ar fi în folosul statului, dar şi al antreprenorilor. În primul rând, o cooperare între ministerele de Justiţie, Finanţe şi Interne ar fi binevenită în contextul măsurilor propuse de acesta. „Avem dezavantajul că foarte mulţi oameni buni de la Ministerul de Finanţe s-au dus în mediul privat”, subliniază Antonescu.
Dacă ar fi ministru de Finanţe, omul de afaceri ar veni cu câteva propuneri, chiar dacă munca de cercetare ar dura ceva mai mult.
„Aş studia dinamica profitului firmelor, de-a lungul timpului. Dacă o firmă e pe pierdere de mai mult de doi ani, înseamnă că este o problemă”. Adevăratul clasament ar putea fi acela în care se demonstrează cât a plătit fiecare firmă taxe şi impozite statului.
„Primii zece directori de la aceste firme ar fi directorii mei”. În continuare, Ion Antonescu dă un exemplu elocvent: „Economia e ca sportul. Nu-i normal ca eu să mă antrenez un an de zile şi să vină unul cu o pastilă şi să ia trofeul”. Deci, aş forma această echipă, cu care aş elabora un material de studiu pentru cei care au sarcina să controleze pe cei ce fac evaziune fiscală“, adaugă Antonescu.
O altă măsur