Şedinţă secretă a CPEx pe tema "scrisorii celor şase" ● România, spionată de "măgarul" Răceanu ● "Antena Tineretului" ● Odă "tovarăşei", cu ocazia primăverii
Zi "fierbinte" pentru membrii CPEx – Nicolae Ceauşescu a convocat o şedinţă-fulger în care trebuia dezbătută iniţiativa "duşmănoasă" a celor şase foşti lideri ai partidului, care-l criticaseră într-o scrisoare difuzată la BBC (Londra). În acest timp, radioul public continua linia emisiunilor propagandistice, "grupul ţintă" fiind în ziua respectivă tineretul, care trebuia să "răspundă prin fapte exemplare de muncă îndemnurilor secretarului general al partidului". Marinarii de pe bricul Mircea au fost convocaţi la o şezătoare literară, cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de la lansarea vasului la apă.
Şedinţă secretă a CPEx pe tema "scrisorii celor şase"
Citirea "scrisorii celor şase" la postul britanic de radio BBC l-a iritat la culme pe Ceauşescu. După trecerea "week-end"-ului, în care s-au luat primele măsuri contra autorilor, membrii CPEx au fost convocaţi la sediul CC pentru a lua cazul în discuţie. Au vorbit mai mult "Tovarăşii", ceilalţi participanţi mulţumindu-se să aprobe prin gesturi afirmaţiile lor.
Despre şedinţa de taină a elitei Partidului presa oficială n-a scris nimic, Scînteia din 14 martie publicând pe prima pagină îndemnuri la creşterea producţiei de cocs metalurgic!
România, spionată de "măgarul" Răceanu
La aceeaşi şedinţă a fost anunţată oficial şi arestarea diplomatului Mircea Răceanu, fiul vitreg al lui Grigore Răceanu, semnatar al "scrisorii celor şase". Mircea Răceanu fusese reţinut încă din 31 ianuarie pentru "spionaj" în favoarea Statelor Unite, însă acest eveniment era ţinut secret. După "gratularea" cu epitetul de "măgar" de către Nicolae Ceauşescu în plenul CPEx, Răceanu a ajuns personaj de dezbateri în şedinţele de pa