Pentru că doamnele au mai multă intuiţie, femeile antreprenor din România au căutat la Timişoara soluţii pentru a trece criza economică. Sursa: Adrian Păclişan Reprezentantele Coaliţiei Asociaţiilor Femeilor de Afaceri (CAFA) acuză Guvernul că le-a indus în eroare, promiţând anumite avantaje fiscale, până la votarea bugetului, pe care le-a anulat, odată cu votarea acestuia. Creşterea impozitelor şi taxelor nu e nici pe departe o măsură anti-criză, au mai adăugat femeile antreprenor din toată ţara, reunite, astăzi, la Timişoara.
„Niciun Guvern din nicio ţară nu ia măsuri de la sine, însă la noi singura realitate este că plătim impozite şi taxe mai mari”, a punctat Maria Grapini, preşedinta coaliţiei.
Efectele crizei sunt mai puternice asupra afacerilor conduse de femei. Una din explicaţii este că majoritatea au abordat domenii care la nivel de branşă sunt afectate. Adevărata explicaţie o dă Luminiţa Sâmbotin, director general Sealynx Automotive Romania: „Niciuna din membrele coaliţiei nu a disponibilizat vreun angajat”.
În aceste condiţii, măsurile care se impun sunt foarte stricte: limitarea birocraţiei, modernizarea unor ministere, fiscalitate permisivă, exemplul unor ţări din Vest. Fără dischete cu raportări
Femeile antreprenor combat criza prin inovarea propriilor afaceri. Dacă până acum şi-au permis parteneri de afaceri externi, în criză se orientează spre colegele de antreprenoriat, fiecare femeie fiind datoare să-i întindă o mână de ajutor celeilalte.
„Femeile sunt intuitive, iar intuiţia feminină în afaceri se traduce prin inovare. Inovare e când vedem avantajele unei coaliţii, cum este CAFA. Reţeaua înseamnă că valorificăm posibilităţile interne ale coaliţiei, iar în rândul coaliţiei încheiem primele afaceri, noi între noi”, explică Cornelia Rotaru, reprezentanta Asociaţiei pentru Dezvo