Preţurile apartamentelor vechi din Capitală au scăzut în luna februarie cu 2%, din cauza înregistrării unor creşteri de preţ în sectoarele 5 şi 6, de 8%, respectiv 3%, în timp ce în sectoarele 1, 2 şi 4, preţurile au urmat trendul descendent de 6-7% din ultima perioadă. În ceea ce priveşte preţurile locuinţelor din sectorul 3, se observă o stagnare, arată cel mai recent indice imobiliar realizat de compania de consultanţă imobiliară Colliers International România.
Cât despre evoluţia preţurilor apartamentelor noi din Bucureşti, indicele arată o staţionare la nivelul de 1.778 de euro pe metru pătrat cu TVA pentru suprafaţa construită, plus cea a teraselor. Per total, preţurile locuinţelor au scăzut în luna februarie faţă de ianuarie cu un procent.
Chiar dacă per ansamblu în luna februarie preţurile apartamentelor au scăzut cu 2%, ajungând la un nivel de 1.334 de euro pe metru pătrat, s-au înregistat diferenţe între sectoare. „Două dintre cele şase sectoare au înregistrat creşteri ale preţurilor cerute în februarie, respectiv în sectorul 6 s-a resimţit o creştere de 3%, iar în sectorul 5, de 8%. La polul opus s-au aflat sectoarele 1, 2 şi 4, unde preţurile cerute de vânzătorii de apartamente au scăzut faţă de luna ianuarie cu valori cuprinse între 6-7%. Sectorul 3 este singurul în care preţurile nu s-au modificat în luna februarie”, se arată în analiza Colliers.
Deşi faţă de acum şase luni preţurile locuinţelor din sectorul 6 au scăzut cu 32%, în luna februarie s-a observat o creştere de 3% faţă de nivelul de 1.145 de euro pe metru pătrat în prima lună a acestui an. Situaţie asemănătoare s-a petrecut şi în sectorul 5, unde preţurile au crescut cu 8%, comparativ cu nivelul de 1.378 de euro pe metru pătrat.
Cea mai mare scădere de preţuri ale apartamentelor vechi, faţă de acum şase luni s-a înregistrat în sectorul 4, în coborâre cu 37%, ajungând