Marea Depresie americana din anii ’30 a adus paradoxal cu sine o epoca de lux fara precedent si un New York cosmopolit si cunoscut ca cel mai incitant oras din lume. Viata de noapte a marelui oras vibra in cluburi de noapte, restaurante scumpe si spectacole pe Broadway.
Cativa zeci de ani „inapoi" in viitor si Marea Criza Financiara aduce cu sine acelasi stil de viata glamour chiar si in capitale mai mici ca Bucurestiul.
In 2009 in contextul depresiei financiare cu care se confrunta lumea, petrecerea inaltei societati continua chiar daca timpurile s-au schimbat- radioul nu mai e la moda, internetul si reality show-urile sunt la putere, s-a inventat McChicken si pe scaunul presedintiei americane sta Barack Obama.
Desi Bucurestiul nu e tocmai „the big apple", iar criza financiara de-abia a inceput sa-si arate fata prin oras, perspectivele recesiunii nu par totusi sa afecteze obiceiurile romanilor cu un anumit statut social, chiar dimpotriva...
Petrecerile din Gaia Boutique sau Interbelic sunt mai populare ca oricand, iar la restaurante precum Grandeur nu se gasesc locuri libere pentru cina fara rezervare in prealabil. Mai mult, oamenii vor sa incerce lucruri noi si extravagante precum gastronomia moleculara ce a ajuns si la noi, in bucataria hotelului Radisson.
Extra sezon social
Pentru viata sociala din Bucuresti si din marile capitale nu mai exista „sezon social" ca in New York-ul anilor ’30 - care incepea in octombrie, odata cu premierele pe Broadway si cand femeile ieseau in oras imbracate in rochii de seara, accesorizate cu bijuterii si blanuri, la bratul barbatilor la costum.
Acum se petrece „all year round", cu sau fara criza.
In clubul Gaia Boutique, ziua de joi, de exemplu, a devenit emblematica in cercurile mondene de designeri, fotografi si modele. Serile tematice cu nume precum Luxury Party, Fu