Grupul german Hunnebeck, parte a conglomeratului american Harsco Corporation, cu afaceri de 3,7 mld. dolari, a preluat anul trecut compania Baviera din Cluj, detinuta de omul de afaceri Mircea Albutiu, care era reprezentanta comerciala exclusiva pe piata locala.
Din luna martie, Baviera a devenit una dintre cele 15 filiale ale grupului german si se va numi Hunnebeck Romania, sediul urmand sa fie in continuare la Cluj-Napoca.
"Experienta noastra din domeniul cofrajelor si schelelor, precum si cea de pe piata accesoriilor, o vom putea integra acum in procesul de extindere a activitatilor comerciale", spune Albutiu, directorul general al Hunnebeck Romania, care a pornit businessul cu cofraje in 2003.
Compania a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de circa 2,4 mil. euro, in crestere cu 50% fata de anul precedent, potrivit datelor publicate la Ministerul de Finante.
Compania s-a pozitionat ca furnizor de cofraje pentru proiecte de infrastructura, printre cele mai importante fiind autostrada Transilvania, construita de compania americana Bechtel, stadionul Dr. Constantin Radulescu (al echipei CFR Cluj), un turn de absorbtie si un rezervor de rupere a presiunii la barajul Tarnita din apropierea Clujului.
Baviera si-a concentrat atentia in primul rand asupra vanzarilor, insa odata cu integrarea sa in grupul HŸnnebeck, compania se orienteaza si catre inchirierea echipamentelor. Astfel, Hunnebeck Romania se va muta in luna octombrie 2009 intr-un sediu nou, aflat pe un teren cu o suprafata de 10.000 metri patrati, care va cuprinde birourile si sediul administrativ, un depozit, instalatiile de curatare, atelierele de reparatii pentru echipamentul de cofrare si schele.
Piata cofrajelor a ajuns anul trecut la circa 60 mil. euro, in crestere cu circa 30% fata de anul precedent, printre competitorii Hunnebeck pe piata romaneasca numarandu-se Dok