Condimentele influenteaza functiile digestive. Plantele aromatice nu sunt folosite doar in prepararea alimentelor. Efectele lor se rasfrang si asupra organismului, favorizand digestia sau, dimpotriva, provocand tulburari ale tubului digestiv si glandelor anexe.
Condimentele aromatice cum sunt cimbrul de gradina, patrunjelul, leusteanul, mararul, dafinul, cuisoarele contin uleiuri aromatice, antiseptice si au o influenta benefica asupra proceselor digestive. Ceapa, usturoiul, prazul, mustarul, hreanul sau ridichea sunt antiseptice puternice ale cailor digestive, stimuleaza secretiile gastrice si prin aceasta activeaza digestia alimentelor, scrie Romania Libera.
Primavara - sezonul pistruilor. Dermatologii atrag atentia ca primavara este sezonul aparitiei pistruilor si a petelor pe fata sau pe corp. Astfel, specialistii ne recomanda folosirea cremelor pentru protectie solara. „Pentru inceput de sezon calduros este recomandat o crema cu protectie UV 20 – 30. Primavara este suficient sa folosim o crema pentru protectie solara medie, urmand ca pentru vara sa devenim adeptii celor de protectie UV 50, adica maxima”, explica prof. dr. Anca Zbranca. Specialistul mai adauga ca pielea are nevoie de hidratare, nu la fel de exagerata ca in sezonul rece, astfel ca lichidele sunt esentiale pentru pastrarea unui ten luminos si elastic, noteaza Gandul.
Lumina polarizata incarca celulele cu energie. O lumina speciala are efecte terapeutice asupra mai multor afectiuni. Ea actioneaza la nivelul celulelor, avand un efect energetic. Potrivit medicului Dumitru Badila, este vorba de lumina polarizata, o lumina policromatica (alba, ce contine toate culorile), dar, spre deosebire de lumina obisnuita, este mai ordonata. Ea contine radiatii din spectrul vizibil (lumina vizibila) si din spectrul infrarosu (caldura), dar nu contine radiatii din spectrul ultraviolet, car