Administrate preventiv sau concomitent cu tratamentul alopat, remediile naturiste îmbunătăţesc activitatea pancreasului, înlătură excesul de lichide din organism şi normalizează nivelul glicemiei. Diabetul zaharat cons-tă în incapacitatea folosirii în organism a glucozei, principala sursă de energie pentru ţesuturi. Faptul se datorează incapacităţii pancreasului de a sintetiza insulina.
Specialiştii în boli metabolice susţin că există numeroşi pacienţi care suferă de diabet şi, cu toate acestea, duc o viaţă normală.
Asta, pentru că principala lor grijă cotidiană este aceea de a-şi controla glicemia. Astfel, aceşti diabetici pot duce o viaţă normală pentru că: respectă o dietă adecvată, urmează tratamentul recomandat de medicul nutriţionist şi îşi menţin greutatea corporală.
Tecile de fasole sunt diuretice
În cazul persoanelor bolnave de diabet, apare fenomenul de glicozurie, care se traduce printr-un nivel peste normal al glucozei din urină. Tocmai de aceea, specialiştii în fitoterapie recomandă ceaiul de teci de fasole.
Acesta este util, deoarece curăţă organismul de toxine, igienizează rinichii şi căile urinare şi reglează nivelul de zahăr din sânge.
Ceaiul se prepară dintr-o lingură de teci uscate (fără boabe), care se fierb timp de 15 minute într-un vas cu circa 250 ml de apă. Se beau zilnic câte două sau trei căni de ceai neîndulcit. Cura trebuie ţinută timp de 15 zile în fiecare lună.
Coada- calului sub formă de tincturi şi decocturi
Din tulpinile verzi ale plantei se prepară decocturi, tincturi şi pulberi medicinale. Fitoterapeuţii le recomandă în tratamentul unor afecţiuni severe, precum gută, diabet zaharat, ulcer, anemie sau reumatism.
Decoctul se prepară din 100 g plantă uscată, care se fierbe 30 de minute într-un litru de