Doamna Violeta şi domnul Albăstroiu sunt, de ani buni, responsabilii cu decorurile şi costumele Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. Sursa: Vlad Stanescu
În atelierul de creaţie al Teatrului „C. Tănase”, scenografii gândesc costume şi decoruri, iar doamna Violeta şi domnul Albăstroiu muncesc câteva luni pentru o premieră spectaculoasă, la care participă, de fiecare dată, în rândul întâi. Obişnuiţi să facă totul până la detaliu, nu le-a venit niciodată să urce pe scenă să tragă fusta mai jos vreunei actriţe, nici să mute la centimetru un decor sau să aranjeze faldurile cortinei. Zeci de ani, atât cât au dus în spate toată forfota dinainte de spectacole, n-au putut spune care a fost cea mai reuşită reprezentaţie, atât a actorilor, cât şi a atelierului de creaţie.
35 de ani în decor de teatru
În 1974, domnul Albăstroiu a dat un combinat de mobilă, unde lucra ca tapiţer, pentru locul de muncă de aici. „Aveam copiii mici şi programul de la combinat începea foarte devreme. Şi trebuia să duc copiii la grădiniţă dimineaţa, aşa că am ales să vin la teatru”.
Amintirile începutului, aşa cum s-a petrecut acum 35 de ani, nu l-au părăsit pe domnul Albăstroiu, care în prima zi de lucru a fost pus să facă decor, şi nu mobilă. „Nu mai intrasem până atunci într-un teatru decât ca spectator, dar mi-a plăcut de atunci, pentru că mai lucrasem cu maşini de cusut”.
Despre decorurile teatrului de dinainte de Revoluţie şi ale teatrului de acum, domnul Albăstroiu spune că erau, oarecum, mai frumoase, dar şi mai multe. Spectacolele, jucate mereu cu casa închisă, făceau ca teatrele să fie pline pentru că actorii jucau, pe muteşte, adevăruri tragicomice în care trebuia să deduci un mesaj. Mai mult, decorurile şi costumele colorate ale teatrului de revistă vorbeau şi ele despre aceeaşi dramă.
Mii de costume şi de