Săptămâna 9-15 martie a stat sub semnul cifrelor şi al numelor proprii. De la suma vehiculată de mai multe voci ale spectrului politic că ar putea fi împrumutată de România de la FMI şi Comisia Europeană şi până la preşedinţii român şi maghiar, toate au suscitat interesul românilor. În plus, ziarele au acordat pagini întregi Elenei Băsescu şi candidaturii sale pentru Parlamentul European, dar şi Mihaelei Rădulescu şi mutării sale precipitate din casa lui Elan într-un hotel din Bucureşti. Lucian Bute este, fără nicio îndoială, românul cu care ne mândrim.
Elena Băsescu nu "polemizează" nici verbal şi nici prin blog
Fiica cea mică a preşedintelui este una dintre posibilele candidate pentru Parlamentul European. Vestea i-a împărţit atât pe români, cât şi pe politicieni în două tabere: susţinătorii şi opozanţii Elenei. În rândul celor din urmă se află şi preşedintele Societăţii Academice din România, Alina Mungiu - Pippidi. Curtată de PDL pentru a participa pe listele sale la europarlamentarele, Alina Mungiu şi-a exprimat fără ezitare dezacordul faţă de candidatura alături de Elena Băsescu pe listele PDL. Replica mezinei preşedintelui a fost promptă şi clară: "Nu polemizez cu doamna Mungiu. Nu mă interesează".
Acesta nu este singurul subiect de presă a cărui protagonistă este Elena Băsescu. De data aceasta, interesul pentru ea s-a extins la nivel internaţional. După ce, în Evenimentul zilei a apărut un editorial intitulat "Salvaţi-o pe Elena Băsescu!", tânăra democrat-liberală şi condiţia sa de fiică de preşedinte au fost analizate pe larg de presa internaţională. "Strălucitoarea fiică a preşedintelui României caută un loc în Parlamentul European", titra Associated Press, iar subiectul, devenit dintr-o dată de interes internaţional, a ajuns până în Finlanda. Traian Băsescu a replicat, de această dată din poziţia de tată, spunând despre e