Primăria Râşnov a formulat recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, contestând decizia din 29 ianuarie 2008 a Curţii de Apel Braşov, în procesul legat de rezilierea contractului de asociere în participaţiune pentru Cetatea Râşnov. Sursa: Rompres
Contractul a fost semnat între administraţia Râşnoveană şi SC Drumuri Publicitare SRL, care între timp a fost absorbită prin fuziune de SC First Rosenau Tour SRL, iar Curtea de Apel Braşov a decis păstrarea contractului de asociere în participaţiune, obligând însă firma SC First Rosenau Tour SRL să plătească primăriei suma de 204.675 de lei, reprezentând 12% din profitul din ultimii ani.
„Ne-am motivat recursul prin faptul că autoritatea locală şi-a îndeplinit în mare parte obligaţiile asumate, iar asociatul a comis foarte multe abuzuri“, a explicat primarul Râşnovului, Adrian Veştea.
Plângere penală petnru distrugere de patrimoniu
Totodată, Primăria Râşnov a cerut redeschiderea dosarului penal în care Alberto Drera, administratorul societăţii Drumuri Publicitare, era cercetat pentru distrugere, întrucât în perioada mai iunie 2004 a executat lucrări la obiectivul istoric „Cetatea Ţărănească“ Râşnov, fără a avea avizele şi aprobările necesare.
Cu toate că în Rezoluţia din 11.05.2007, Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti consemna că în urma unor controale din partea Ministerului Culturii şi Cultelor care au constatat ilegalitatea s-a dispus încetarea lucrărilor, însă o lună mai târziu, „învinuitul“ încă mai continua să construiască în acelaşi mod, instanţa a decis scoaterea sa de sub urmărirea penală, deoarece între timp, Drera a decedat.
„Am depus plângere penală împotriva administratorului firmei care a preluat obligaţiile firmei Drumuri Publicitare, deoarece considerăm că Alberto Drera a afectuat acele lucrări în calitate de administr