Efectele situatiei financiare si economice din ultimele luni se resimt in toate mediile, sub diferite forme: reducerea lichiditatilor, modificarea preturilor, regandirea bugetelor si recalcularea lor in minus.Toate acestea i-au adus pe multi chiriasi, fie ca vorbim despre persoane fizice sau despre agenti economici, in situatia de a nu-si mai putea indeplini obligatiile fata de proprietari si de a nu-si achita chiria la timp. La fel de multi sunt si cei care inca nu au ajuns in imposibilitate de
Efectele situatiei financiare si economice din ultimele luni se resimt in toate mediile, sub diferite forme: reducerea lichiditatilor, modificarea preturilor, regandirea bugetelor si recalcularea lor in minus.
Toate acestea i-au adus pe multi chiriasi, fie ca vorbim despre persoane fizice sau despre agenti economici, in situatia de a nu-si mai putea indeplini obligatiile fata de proprietari si de a nu-si achita chiria la timp. La fel de multi sunt si cei care inca nu au ajuns in imposibilitate de plata, dar din inertie sau chiar fiindca si-au refacut calculele, ajung la concluzia ca trebuie sa reduca din cheltuielile pentru chirie.
Cea mai la indemana solutie este renegocierea contractului si adaptarea termenilor contractuali la noile circumstante economice.
“Cum majoritatea chiriilor au suferit ajustari de 15-20%, locatarii se simt indreptatiti sa-i ceara proprietarului sa regandeasca pretul si pentru ei sau, in unele cazuri, sa inghete euro la un anumit curs (ex: 4 lei)", explica reprezentantii EuroMetropola.
Ce motive ar avea proprietarul sa accepte aceste conditii?
“Unul dintre ele ar fi ca nu este cea mai buna perioada pentru a gasi chiriasi solvabili, ar putea astepta luni cu biroul sau casa goale pana se va gasi un nou locatar, timp in care proprietarul va achita din buzunarul propriu cheltuielile