Ingrediente:
8 linguri zahăr, 4 linguri cacao, 1 pahar ulei, 1 linguriţă bicarbonat nestins, 2 căni de apă, 2 căni şi jumătate de făină.
Mod de preparare:
Se amestecă foarte bine, apoi se încorporează vreo 6 linguri de gem acrişor. Se unge tava, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor. Poţi acoperi prăjitura cu glazură şi fulgi de nucă de cocos sau cu frişcă vegetală. Glazură: 5 linguri de zahăr, 1 lingură cu vârf de cacao, 3 linguri de apă, o felie margarină, rom
Se amestecă ingredientele şi se pun la foc mic. Se amestecă până când se topeşte zahărul. Se ia glazura de pe foc şi se adăugă o picătură de rom. Glazura nu o torni fierbinte peste prăjitură pentru că este prea fluidă, o laşi să se răcorească puţin şi să se mai îngroaşe (amestecând din când în când ca să nu se formeze o crustă), altfel va curge toată.
Ingrediente:
8 linguri zahăr, 4 linguri cacao, 1 pahar ulei, 1 linguriţă bicarbonat nestins, 2 căni de apă, 2 căni şi jumătate de făină.
Mod de preparare:
Se amestecă foarte bine, apoi se încorporează vreo 6 linguri de gem acrişor. Se unge tava, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor. Poţi acoperi prăjitura cu glazură şi fulgi de nucă de cocos sau cu frişcă vegetală. Glazură: 5 linguri de zahăr, 1 lingură cu vârf de cacao, 3 linguri de apă, o felie margarină, rom
Se amestecă ingredientele şi se pun la foc mic. Se amestecă până când se topeşte zahărul. Se ia glazura de pe foc şi se adăugă o picătură de rom. Glazura nu o torni fierbinte peste prăjitură pentru că este prea fluidă, o laşi să se răcorească puţin şi să se mai îngroaşe (amestecând din când în când ca să nu se formeze o crustă), altfel va curge toată.