Sărăcia, lipsa de educaţie, religia sau pur şi simplu credinţa că tehnologia face rău îi îndepărtează pe foarte mulţi oameni de calculatoare şi carduri, iar pe alţii îi împinge la gesturi extreme, mergând până la încercări de la distruge ceea ce ştiinţa a inventat.
În timp ce în România, de exemplu, foarte mulţi tineri care îşi doresc un calculator nu au acces la el din lipsă de fonduri, în alte state tehnologia este refuzată din cu totul alte motive.
80% din sătenii din România doresc acces la internet
Românii par deschişi către IT, chiar dacă de multe ori lipsurile nu le permit să cumpere calculatoare sau să se conecteze la Internet. Un studiu comandat de Ministerul Comunicaţiilor şi dat publicităţii în octombrie 2008 arăta că 80% din sătenii din România, cu vârste cuprinse între 16 şi 65 de ani, vor să utilizeze calculatorul, iar jumătate din populaţia rurală este dispusă să facă eforturi pentru a învăţa să navigheze pe Internet.
De fapt, studiul a făcut parte dintr-un proiect intitulat „Economia bazată pe cunoaştere”, administrat de Ministerul Comunicaţiilor şi care a pus la bătaie nouă milioane de dolari pentru cei care au dorit să achiziţioneze tehnologii inovatoare pe care să le folosească în afaceri.
Totuşi, de la teorie până la practică distanţa este mare, iar România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte accesul la Internet. Astfel, doar 24% din români au posibilitatea de a intra pe site-uri, în timp ce în UE procentul mediu este de 54%, potrivit datelor pe care le avea Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor în noiembrie 2008.
Majoritatea oamenilor consideră însă că ştiinţa şi tehnologia ne oferă un viitor mai bun.
„Progresul ne va distruge pe toţi”- a considerat “Unabomber”, declanşând o „cruciadă împotriva tehnologiei”
Chiar dacă poate părea ciudat pentru ce