În loc să încercaţi să păstraţi o pondere egală între viaţa de familie şi muncă, este bine să alocaţi timp acolo unde se simte nevoia. Sursa: Hepta Un angajat din trei este foarte stresat din cauza conflictului dintre muncă şi viaţa personală, iar 50% dintre părinţi consideră că au o problemă în a realiza o balanţă între timpul petrecut la job şi cel pe care-l dedică familei, arată studii făcute în România.
Cei care-şi pot lăsa gândurile şi problemele de serviciu la birou reuşesc să îmbine în modul cel mai corect viaţa personală cu cea profesională. Împărţirea timpului egal între muncă şi job nu este o soluţie. Ar fi mai bine să investiţi mai mult timp acolo unde simţiţi nevoia, recomandă specialiştii în resurse umane.
Redefinit în funcţie de momentul din viaţă
Echilibrul este redefinit în permanenţă în funcţie de momentele din viaţa fiecăruia, atât prin prisma aspectelor legate de carieră şi evoluţia ei, cât şi a celor legate de viaţa personală.
„Ca urmare, dacă sunteţi orientat către carieră sau către viaţa de familie în mod absolut, s-ar putea să nu vă puneţi problema de a căuta un echilibru sau nu, în perioada respectivă”, susţine Camelia Buburuz, directorul de resurse umane al Hotelului JW Marriott Bucharest Grand Hotel.
Specialista consideră că persoana care încearcă să balanseze cele două sfere, riscă să „creeze” un dezechilibru şi mai mare dacă eforturile pe care le depune în acest sens îi cresc percepţia despre gradul de încărcare într-o zonă sau alta.
Workaholic sau dedicat familiei
Cei care îşi dedică viaţa carierei nu ar trebui condamnaţi. „Munca i-a făcut mai puternici, mai focusaţi şi mult mai axaţi pe dezvoltarea profesională, care a luat locul oricărei distracţii. Aceştia vor pierde poate din abilităţile de comunicare, de relaţionare cu colegii şi din d