In 1993 punea bazele Mobexpert, in 1996 cumpara primele fabrici, in 1999 incepe constructia primului magazin de mobila si decoratiuni de pe piata locala, in 2007 face un pas in Bulgaria, iar acum pregateste cel mai mare grup din industria mobilei, cu 3.500 de angajati, pentru o perioada mai lunga de dificultati economice. Astfel s-ar putea rezuma traseul pe care omul de afaceri Dan Sucu, 45 de ani, l-a urmat in cei 20 de ani de capitalism din Romania de dupa 1990.
"Ca om de afaceri vezi in fiecare zi miile de sosele care se desfac in fata, insa este treaba ta sa identifici care este bulevard si care este doar o ulita", spune Sucu referindu-se la calitatile pe care un antreprenor ar trebui sa le aiba.
Povestea Mobexpert si a antreprenorului Dan Sucu incepe in 1989, an in care a terminat Universitatea Politehnica din Bucuresti, specializare Tehnologia Constructiilor de Masini, si fara a avea experienta lucrului intr-o intreprindere de stat a pornit o afacere in primii ani de capitalism ai Romaniei de dupa 1990.
"In 1990 am avut mici activitati pe cont propriu, iar in 1991, impreuna cu un partener (Tanase Octavian, proprietarul Serico, retailer de mobila - n.red.) am deschis un mic magazin de mobila de casa. Visul meu era sa castig multi bani si i-am castigat. Visul lui era sa cumpere fosta societate la care lucra. Si a reusit", isi aminteste Sucu.
Retailul de mobila era bine reprezentat pe segmentul pentru casa, insa nu exista niciun fel de oferta de scaune de birou, de mobilier propriu-zis sau de canapele de piele in conditiile in care cererea incepea deja sa se contureze.
"In 1993 impreuna cu partenerul meu am decis ca fiecare sa-si caute propriul drum, iar in aprilie am infiintat Mobexpert ca societate complet independenta, in ideea de a vinde mobilier de birou. Aceasta era nisa pe care consideram ca am gasit-o si care era putin