Uleiul de măsline este ideal pentru prăjit. Încălzit, nu suportă modificări de structură şi îşi păstrează valorile nutritive mai bine decât alte uleiuri. Un alt avantaj pentru a folosi la prăjeli uleiul de măsline este că formează o crustă microscopică pe suprafaţa mâncării, ceea ce împiedică pătrunderea substanţelor nocive generate de procesul prăjirii şi îmbunătăţeşte savoarea mâncării. Uleiul de măsline poate fi refolosit de până la cinci ori, cu condiţia să fie turnat în cantitate suficient de mare în tigaie (dacă se pune o cantitate mică, se va arde foarte uşor, iar mâncarea va fi făcută în exterior, dar rămâne crudă în interior).
Aerul, căldura şi lumina provoacă râncezirea uleiului. Temperatura ideală la care trebuie păstrat este de 14 grade Celsius. Sticla colorată, porţelanul sau oţelul inoxidabil sunt cele mai bune materiale pentru păstrarea uleiului.
Uleiul de măsline este ideal pentru prăjit. Încălzit, nu suportă modificări de structură şi îşi păstrează valorile nutritive mai bine decât alte uleiuri. Un alt avantaj pentru a folosi la prăjeli uleiul de măsline este că formează o crustă microscopică pe suprafaţa mâncării, ceea ce împiedică pătrunderea substanţelor nocive generate de procesul prăjirii şi îmbunătăţeşte savoarea mâncării. Uleiul de măsline poate fi refolosit de până la cinci ori, cu condiţia să fie turnat în cantitate suficient de mare în tigaie (dacă se pune o cantitate mică, se va arde foarte uşor, iar mâncarea va fi făcută în exterior, dar rămâne crudă în interior).
Aerul, căldura şi lumina provoacă râncezirea uleiului. Temperatura ideală la care trebuie păstrat este de 14 grade Celsius. Sticla colorată, porţelanul sau oţelul inoxidabil sunt cele mai bune materiale pentru păstrarea uleiului.