Painea ar trebui sa fie de acum inainte mai putin sarata in Portugalia, dupa ce parlamentul a adoptat o lege care prevede ca un kilogram de paine sa contina maximum 14 grame de sare, relateaza France Presse. Aceasta propunere legislativa a venit din partea Partidului Socialist si vizeaza lupta impotriva consumului excesiv de sare in Portugalia, una din principalele cauze ale hipertensiunii. Textul a fost votat, vineri, cu cvasiunanimitate in Parlament, doar cinci parlamentari opunandu-se legii, care, in opinia lor, reglementeaza gusturile oamenilor, in timp ce tutunul sau grasimile care fac rau nu sunt interzise. Portugalia este un mare consumator de paine, existand in tara peste o suta de feluri diferite de paine, dar painea portugheza de mare consum, numita paine normala, contine intre18 si 21 de grame de sare pe kilogram, fata de media de 15 grame pe painea integrala, potrivit textului de lege. Potrivit unui studiu prezentat in februarie la Congresul national privind hipertensiunea, portughezii mananca in medie 12 grame de sare pe zi, in timp ce cantitatea zilnica recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii este de cinci grame.
Painea ar trebui sa fie de acum inainte mai putin sarata in Portugalia, dupa ce parlamentul a adoptat o lege care prevede ca un kilogram de paine sa contina maximum 14 grame de sare, relateaza France Presse. Aceasta propunere legislativa a venit din partea Partidului Socialist si vizeaza lupta impotriva consumului excesiv de sare in Portugalia, una din principalele cauze ale hipertensiunii. Textul a fost votat, vineri, cu cvasiunanimitate in Parlament, doar cinci parlamentari opunandu-se legii, care, in opinia lor, reglementeaza gusturile oamenilor, in timp ce tutunul sau grasimile care fac rau nu sunt interzise. Portugalia este un mare consumator de paine, existand in tara peste o suta de feluri diferite de paine, da