Unitatile de invatamant din judetul Constanta au probleme in ceea ce priveste obtinerea autorizatiilor sanitare. Astfel, din 553 de unitati de invatamant, 220 nu au obtinut acest document. Din cele 267 de gradinite din judetul Constanta, 105 nici macar nu au solicitat aceasta autorizatie sanitara, foarte importanta la nivelul unei astfel de institutii de invatamant. De asemenea, 70 de scoli nu au autorizatie, din totalul de 228, iar in ceea ce priveste liceele, noua dintr-un numar total de 51 nu sunt autorizate. Cele mai multe scoli si gradinite nu au primit autorizatie sanitara pentru ca au program de functionare atat dimineata, cat si dupa-amiaza, nu au locatii corespunzatoare, au acoperisuri avariate, peretii in paragina, iluminatul nu e corespunzator, ori pentru neasigurarea apei potabile.
Gradinitele din Valcele, Valeni si Faurei nu au apa curenta si grup sanitar in incinta unitatilor, sustine si inspectorul de imagine al Inspectoratului scolar Judetean, Mariana Neascu. In ultimii ani, tot mai putine unitati de invatamant din judet sunt autorizate sanitar de catre conducerea Autoritatii de Sanatate Publica Judeteana Constanta, iar cele mai mari probleme se inregistreaza la unitatile de invatamant din Dobromir, Lipnita, dar si la Cogealac si Mihai Viteazu, unde scolile se afla in plin proces de reabilitare.
Unitatile de invatamant din judetul Constanta au probleme in ceea ce priveste obtinerea autorizatiilor sanitare. Astfel, din 553 de unitati de invatamant, 220 nu au obtinut acest document. Din cele 267 de gradinite din judetul Constanta, 105 nici macar nu au solicitat aceasta autorizatie sanitara, foarte importanta la nivelul unei astfel de institutii de invatamant. De asemenea, 70 de scoli nu au autorizatie, din totalul de 228, iar in ceea ce priveste liceele, noua dintr-un numar total de 51 nu sunt autorizate. Cele mai multe scoli si gradinit