ARAD: În ciuda crizei, tot mai mulţi arădeni aleg oferta restaurantelor pentru masa de prânz
Vremurile în care plasa cu mâncare era dusă la serviciu tind să apună, deoarece tot mai mulţi arădeni aleg meniurile la ofertă.
Restaurantele şi locaţiile de tip fast-food îşi menţin clientela în vreme de criză oferind două feluri de mâncare la un preţ mai mic decât cel obişnuit. Două sunt motivele pentru care „Meniul zilei” are trecere în rândurile arădenilor: preţul rezonabil, ce nu prea depăşeşte 10 lei, şi câştigul de timp. Există şi restaurante în cartiere unde se poate mânca la 8 lei.
„Iau prânzul la restaurant de aproape şase luni şi pot să mă declar mulţumită. Dacă aş găti acasă şi aş pune cap la cap totul, de la ingrediente până la gaz, apă sau curent, cred că m-ar costa mai mult. Dacă mă gândesc şi la spălatul vaselor, şi din punct de vedere al timpului ies în avantaj”, a explicat Marcela Todor.
Meniul e diversificat. Ciorbe de legume sau de carne, supele sunt completate de grătare, caşcaval pane, însoţite de garnituri de cartofi sau orez. Nu lipsesc tocăniţele, fasolea, ori salatele. Unele restaurante dau şi desert, o ciocolată sau o napolitană. „Kilogramul de carne e 20 de lei, pe lângă care mai trebuie să pui ceva. Am fost la fast food şi am primit trei feluri de mâncare şi un fresh, de 10 lei“, a susţinut Camelia Barta.
Văzând că vânzările cresc, patronii şi administratorii de restaurante au mers mai departe şi îşi servesc clienţii acolo unde aceştia solicită. „Noi facem livrări şi la domiciliu, şi la locul de muncă al clientului, fără a cere bani în plus. Avem multe solicitări pe zi, aşa că totul se compensează. Oamenii nu mai sunt dispuşi să piardă nici bani ca înainte, dar nici prea mult timp la mijlocul zilei, chiar dacă au pauză de masă. De când cu criza, se simte că buzunarul omului e mai atent păzit, aşa că trebuie să