Procurori DNA şi ofiţeri DGA au percheziţionat mai multe locuinţe ale persoanelor implicate în scandalul permiselor eliberate ilegal. Poliţişti, instructori auto şi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări sunt anchetaţi pentru luare de mită în schimbul eliberării unor documente false. Procurori de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) din Bucureşti dar şi ofiţeri ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj au descins în această dimineaţă, începând cu ora 6.00, la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Cluj, precum şi la locuinţele mai multor ofiţeri ai serviciului şi poliţişti, toţi bănuiţi că au luat şpagă pentru a elibera permise şi certificate de înmatriculare false.
Totul a pornit de la un şofer, prins pe raza localităţii Turda, ce deţinea un permis falsificat. Potrivit unor informaţii, procurorii cercetează cazul încă de acum cinci luni.
Cei implicaţi primeau sume între 3.500 şi 5.000 de lei pentru eliberarea documentelor false, conform unor informaţii neoficiale. Astfel, cei care facilitau eliberarea permiselor ar fi strâns până în prezent o sumă care se ridică la peste 10.000 de euro.
Serviciul de permise, asaltat de procurori
Procurorii au dispus închiderea Serviciului de Permise şi Înmatriculări astăzi, la ora 10.00, după care au demarat o masivă percheziţie. În cadrul acţiunii, ofiţerii anticorupţie au confiscat nouă saci cu documente şi calculatoare. Potrivit unor surse, acestea conţin arhiva Serviciului din anul 2006 şi până în prezent. Pe unul din saci era scris numele şefului Serviciului, Dan Florian.
Acesta susţine că nu s-a întâmplat nimic. „Vom oferi informaţii când vom avea, în prezent vă putem spune că nu s-a întâmplat nimic din tot ce se spune”, a declarat Florian. Până în acest moment, la sediul DNA Cluj au fost audiate opt persoane, printre care se numără „clienţi”, poliţişti şi