Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a prezentat, ieri, o iniţiativă legislativă, semnată de opt parlamentari social-democraţi, prin care agresiunea împotriva unui medic aflat în exerciţiul funcţiunii să constituie infracţiune, prevăzută de Codul Penal, şi nu doar contravenţie, cum este în prezent. Potrivit deputatului, care este membru al Comisiei de Sănătate din Cameră, medic primar – medicină de urgenţă şi coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul clinic de urgenţe „Sf. Ioan“ din Iaşi, această iniţiativă legislativă conferă cadrelor medicale dreptul de a fi protejate împotriva lovirilor sau oricăror acte de violenţă, precum şi împotriva vătămării corporale din partea pacienţilor.
„Când vrei să salvezi vieţi, e greu să o faci sub presiune agresivităţii“, a subliniat Ciuhodaru, care a arătat că era nevoie de o prevedere specială în ceea ce priveşte agresiunile împotriva medicilor, întrucât, în momentul de faţă, medicul agresat trebuia să parcurgă un circuit juridic, de la reclamaţia la poliţie la plângerea penală şi luarea unui avocat. El a arătat că o astfel de iniţiativă legislativă are la bază faptul că personalul medical aflat în misiune este supus „nepermis de des“ agresivităţii verbale şi fizice din partea pacienţilor şi aparţinătorilor, numărul cazurilor de acest gen fiind în creştere. (Mediafax)
Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a prezentat, ieri, o iniţiativă legislativă, semnată de opt parlamentari social-democraţi, prin care agresiunea împotriva unui medic aflat în exerciţiul funcţiunii să constituie infracţiune, prevăzută de Codul Penal, şi nu doar contravenţie, cum este în prezent. Potrivit deputatului, care este membru al Comisiei de Sănătate din Cameră, medic primar – medicină de urgenţă şi coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul clinic de urgenţe „Sf. Ioan“ din Iaşi, această iniţiativă legisla