În judeţele Braşov şi Teleorman, colectarea deşeurilor electrice s-a dovedit a fi pierdere de vreme. Ministerul Mediului a reluat programul, după ce l-a întrerupt pentru „redimensionare” timp de două luni. Campania Ministerului Mediului de strângere a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE), desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, a avut rezultate mai mult decât modeste.
La Braşov, angajaţii firmei de salubritate, după ce au colindat oraşul în lung şi în lat, timp de patru ore, s-au întors doar cu o singură maşină de spălat stricată, pe care au depus-o dezamăgiţi la unul dintre centrele de colectare, informează „Antena 3”.
Nici în Teleorman, „Marea Debarasare” nu a fost un succes.
Campania a fost organizată în municipiile Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele, iar deşeurile strânse din faţa porţilor au cântărit în total 700 de kilograme. În municipiul Alexandria, Serviciul public de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor nu s-a implicat în această ediţie a campaniei naţionale, informează Agerpres.
Ministerul Mediului: „Acţiunea a avut succes!”
Anul trecut, informează aceeaşi sursă, în ultimele două acţiuni de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice, care au avut loc în lunile noiembrie şi decembrie, în cele trei localităţi amintite au fost colectate, în total, 4.300 de kilograme de
DEEE-uri.
În Gorj, campania s-a derulat şi în mediul rural şi au participat atât persoane fizice, cât şi instituţiile din judeţ, rezultatul fiind două tone de DEEE-uri colectate. Campania „Marea Debarasare” a fost întreruptă pentru o perioadă de timp de către actuala conducere a Ministerului Mediului, care estimează însă că, sâmbătă, nivelul de colectare la nivel naţional a DEEE-urilor a fost foarte ridicat.
„Campania s-a desfăşurat în 110 oraşe, ia