Cele mai valoroase bunuri ale companiilor executate silit sunt scoase la licitaţie. Preţurile apartamentelor licitate sunt mult mai mici decât cele de pe piaţa imobiliară, dar clienţii se lasă aşteptaţi. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş a scos ieri la vânzare un apartament cu o cameră, situat în zona Circumvalaţiunii. Acesta putea fi cumpărat cu 94.655 lei, pentru că nu a fost vândut la licitaţiile anterioare, iar preţul i-a fost redus la jumătate.
Chiar dacă preţul apartamentului este cu 40-50 de procente mai mic decât orice ofertă de pe piaţa imobiliară din capitala Banatului, un singur solicitant a dorit să cumpere locuinţa din zona Circumvalaţiunii, dar nu a respectat condiţiile impuse de lege pentru a participa la licitaţie.
Astfel, apartamentul deţinut de SC Rodipet SA rămâne nevândut, iar Direcţia Finanţelor va organiza o nouă etapă de licitaţie, la acelaşi preţ de aproape 95.000 lei.
Portret de cumpărător
Pentru a participa la licitaţiile organizate de Direcţia Finanţelor, bănăţenii trebuie să plătească o taxă în valoare de 10 la sută din preţul de pornire al bunului dorit şi să nu aibă datorii la stat.
Ofertele tentante de la Finanţe se menţin şi în zilele următoare, când bănăţenii pot licita pentru un teren de aproape o mie de metri pătraţi în judeţul Timiş, la Săcălaz, cu un preţ de pornire de 170.000 de lei.
Băncile, agenţii imobiliare
Băncile scot şi ele la bătaie apartamentele celor care nu şi-au achitat restanţele la credite, dar preţurile sunt mai mari decât cele de la Finanţe. Apartamentele cu două camere pornesc astfel de la 50.000 de euro, iar cele cu trei camere, de la 70.000 de euro.
O altă ofertă a băncilor cu sediu în Timişoara include o casă de vacanţă la Nădrag, al cărei preţ, redus deja cu 25 la sută, este de 15.000