Statisticile arata ca suntem cei mai mari consumatori de paine in Europa, mancam pana si cu paste si cu mamaliga paine!
În fiecare an, un român consumă în jur de 108 kilograme de pâine, în timp ce media în ţările europene este de 78,8 de kilograme pe cap de locuitor. „Pâinea face parte din alimentaţia de bază a românilor. În rugăciuni, îi cerem permanent bunului Dumnezeu ceea ce avem nevoie din punct de vedere trupesc şi sufletesc, iar pâinea este simbolul bunurilor noastre trupeşti”, comentează părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Pe de altă parte, pâinea românească este foarte gustoasă: aluatul se lasă la dospit în cazan, se frământă din nou şi se lasă iar la dospit câteva ore şi abia după aceea se pune la copt. Preferata românilor rămâne pâinea albă, asociată de-a lungul timpului cu un nivel ridicat de trai, comparativ cu pâinea neagră, simbol al sărăciei.
Statisticile arata ca suntem cei mai mari consumatori de paine in Europa, mancam pana si cu paste si cu mamaliga paine!
În fiecare an, un român consumă în jur de 108 kilograme de pâine, în timp ce media în ţările europene este de 78,8 de kilograme pe cap de locuitor. „Pâinea face parte din alimentaţia de bază a românilor. În rugăciuni, îi cerem permanent bunului Dumnezeu ceea ce avem nevoie din punct de vedere trupesc şi sufletesc, iar pâinea este simbolul bunurilor noastre trupeşti”, comentează părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Pe de altă parte, pâinea românească este foarte gustoasă: aluatul se lasă la dospit în cazan, se frământă din nou şi se lasă iar la dospit câteva ore şi abia după aceea se pune la copt. Preferata românilor rămâne pâinea albă, asociată de-a lungul timpului cu un nivel ridicat de trai, comparativ cu pâinea neagră, simbol al sărăciei.