Adevărul prezintă astăzi alte 894 de nume de pe „lista neagră” din dosarul permiselor obţinute fraudulos în Argeş. Neamul Căldărarilor şi chiar fotbaliştii Cozmin Moţi şi Dan Lăcustă se află pe aceste liste, pe care le puteţi citi, în ordine alfabetică, la finalul articolului. Dar nu numai la Argeş s-au petrecut nereguli. Mai mulţi angajaţi de la Permise Cluj sunt cercetaţi pentru că ar fi eliberat carnete de conducere false. Un poliţist a acceptat 10.000 de euro de la un agent sub acoperire pentru emiterea unui permis auto.
Sediul Serviciului de Permise de Conducere şi Înmatriculări Cluj a fost luat cu asalt ieri-dimineaţă de poliţişti şi procurori de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Aceştia au percheziţionat şi o serie de locuinţe aparţinând unor angajaţi ai serviciului şi unor poliţişti, bănuiţi că au luat mită pentru a elibera permise auto şi certificate de înmatriculare false.
Conform unor surse apropiate anchetei, toată operaţiunea a pornit de la un şofer prins pe raza localităţii Turda, ce deţinea un permis falsificat, iar procurorii cercetează cazul încă de acum cinci luni. Autorităţile au organizat, în noaptea de luni spre marţi, un flagrant, în timpul căruia au oferit 10.000 de euro pentru un permis fals, sumă acceptată de un angajat al Serviciului Permise. De regulă, preţul cerut pentru un permis auto fals se situa între 1.000 şi 5.000 de euro.
Procurorii au dispus închiderea Serviciului de Permise şi Înmatriculări încă de la primele ore ale dimineţii de ieri, după care au demarat o masivă percheziţie, în urma căreia au fost ridicaţi nouă saci cu documente şi câteva calculatoare. În paralel, la domiciliile unor angajaţi ai serviciului au fost efectuate percheziţii.
Unul dintre cei verificaţi este Ioan Costin, angajat al Serviciului Permise. Acestuia i-au fost per